هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

نقد و بررسی ویژگی‌های خانواده دینی در گفتگو با حجت الاسلام‌والمسلمین‌ قمرزاده

  • کد خبر: ۱۲۱۲۴۳
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۷
نقد و بررسی ویژگی‌های خانواده دینی در گفتگو با حجت الاسلام‌والمسلمین‌ قمرزاده
در ماه‌های محرم و صفر خانواده‌ها بیشتر از قبل در فضای مناسب برای آموزش مفاهیم مذهبی قرار دارند، با توجه به این امر شهرآرا به سراغ کارشناس مسائل دینی و استاد حوزه، حجت الاسلام موسی قمرزاده، رفته و از ایشان ویژگی‌های یک خانواده موفق مذهبی را جویا شده‌است.

شهرآرانیوز - در ماه‌های محرم و صفر خانواده‌ها بیشتر از قبل در فضای مناسب برای آموزش مفاهیم مذهبی قرار دارند، با توجه به این امر شهرآرا به سراغ کارشناس مسائل دینی و استاد حوزه، حجت الاسلام موسی قمرزاده، رفته و از ایشان ویژگی‌های یک خانواده موفق مذهبی را جویا شده‌است.

خانواده دینی، نگاهی علمی و ایمانی به مسائل روز دنیا دارد

در گفتگو با حجت الاسلام‌والمسلمین‌قمرزاده ویژگی‌های خانواده دینی نقد و بررسی شدحجت الاسلام والمسلمین دکتر قمرزاده در گفتگو با شهرآرانیوز درباره شاخص‌ها و ویژگی‌های یک خانواده دینی و ایمانی با اصالت گفت: در حقیقت خانواده‌ای را می‌توان ایمانی، دینی و بارورشده با آموزه‌های ناب معارف اسلامی تلقی کرد که در محیط خانواده، والدین به موضوع‌های مهمی اعم از تعالیم اسلامی، افزایش عطوفت و مهربانی و بسترسازی برای ایجاد احساس آرامش بها دهند.

در چنین خانواده‌ای نسلی پاک و طیب رشد می‌کند که هم پوشانی و کمک به دیگر اعضای خانواده را یک اولویت مهم برای خود می‌داند. خانواده باید به این موضوع مهم برسد که در طول شبانه روز ساعت‌هایی از فضای مجازی دور بماند تا زمان مغتنمی برای تقویت ارتباطات عاطفی، مأنوس شدن اعضای خانواده با یکدیگر، ایجاد فضایی برای ایمن سازی فرزندان نسبت به حوادث بیرونی، انجام عبادات دینی و تفریح خانوادگی ایجاد شود.

وی در این باره تأکید کرد: در یک خانواده ایمانی در گام اول نام نیکی برای فرزندان در نظر گرفته می‌شود و تربیت دینی و آگاهی نسبت به چگونگی تربیت دینی از اولویت‌های والدین محسوب می‌شود. در چنین خانواده‌ای انتخاب همسر مناسب برای فرزند یک دغدغه مهم است، چرا که انتخاب همسر مطلوب، زمینه ساز تشکیل خانواده‌های ایمانی با ویژگی‌های اشاره شده در یک خانواده مطلوب مسلمان است.

کنشگر اجتماعی باشید

وی در ادامه در تبیین ویژگی‌های یک خانواده دیندار و ایمانی به چند نکته اشاره کرد و گفت: یکی از موضوع‌های موردنظر خانواده ایمانی، تربیت فرزندان برای کنشگری‌های اجتماعی است. فرزندانی که در عرصه عمل به امر به معروف و نهی از منکر معتقد باشند. خانواده‌ای که با ذکر و قرائت قرآن، علاوه بر تسکین و آرامشی که از این موضوع ایجاد می‌شود، به مسائلی واقف شوند که خداوند متعال در قرآن برانجام آن تأکید دارد، مثل؛ حفظ اسرار، امانت داری و برخورد‌های درست اجتماعی و کمک به هم نوعان.

حجت‌الاسلام قمرزاده در پاسخ به این سؤال که با تفاوت‌های عصر حاضر و وجود فضای مجازی، نقش خانواده‌ها در تربیت فرزندان در دنیای متفاوت امروز چیست؟ گفت: فاصله بین نسل‌ها و سرعتی که در توسعه فناوری‌های روز ایجاد شده چالش‌هایی در تربیت فرزندان و تشکیل یک خانواده ایمانی به وجود آورده است. به عنوان مثال اکنون مردم در سراسر دنیا در فضای جدیدی به نام «متاورس» به عنوان محیطی مجازی شبیه یک زیست معمولی را تجربه می‌کنند، به طوری که در این فضا می‌توان بازی کرد و به کنسرت رفت یا حتی غذای مجازی سفارش داد. به هر حال نمی‌توان منکر این موضوع شد که فضای مجازی و شناخت نداشتن خانواده‌ها از فضا‌های جدید و فاصله نسل‌ها به چالش‌هایی منجر می‌شود که می‌تواند بین والدین با فرزندان تفاوت‌هایی ایجاد کند.

از کارشناسان علمی و دینی کمک بگیرید

وی راهکاری برای فائق آمدن بر این مشکل بیان کرد و گفت: برای فائق آمدن بر این موضوع خانواده‌ها باید خود را به اطلاعات روز مجهز کنند، ضمن مشاوره با کارشناسان دینی برای تربیت صحیح فرزندان، لازم است فضای مجازی را خوب بشناسند. خانواده باید به این موضوع مهم برسد که در طول شبانه روز باید ساعت‌هایی از فضای مجازی دور ماند تا زمان مغتنمی برای تقویت ارتباطات عاطفی، مأنوس شدن اعضای خانواده با یکدیگر، ایجاد فضایی برای ایمن سازی فرزندان نسبت به حوادث بیرونی، انجام عبادات دینی و تفریح خانوادگی ایجاد شود.

وی در ادامه درباره ویژگی‌های خانواده دینی که تربیت دینی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار می‌دهد گفت: در خانواده دینی، توسل به اهل بیت به بیمه شدن فرزندان منجر می‌شود. افزون بر این موضوع تربیت فرزندان سالم با توجه به قرار دادن آن‌ها در فضای ورزشی کمک شایان توجهی به تربیت درست فرزندان است. در روایت‌های اسلامی آمده؛ یکی از ویژگی‌های مهم «بنی هاشم» توجه به عبادت خداوند متعال و ورزیدگی و چابکی یعنی قدرت بدنی آن‌ها بوده که حاصل ورزش و فعالیت‌های بدنی است، بنابراین والدین برای تربیت فرزندان ایمانی باید به این مؤلفه مهم هم توجه کنند.

سختگیر نباشید

قمرزاده، تحلیلگر آسیب‌های اجتماعی و دینی، درباره این موضوع که سخت گیری‌های بی دلیل باعث تشدید علاقه فرزندان به حضور در فضای مجازی می‌شود خانواده‌ها را نهیب زد و گفت: به طور قطع در دنیای نوآوری و فناوری‌ها نمی‌توان فرزندان را به طور دائمی و کلی از فضای مجازی دور کرد، بلکه حضور فرزندان در فضای مجازی باید به صورت مدیریت شده‌ای با نظارت والدین باشد. مراقبت از فرزندان در این محیط، ضمن اینکه فرزندان دینی تربیت می‌شوند که با مقتضیات علم و دانش روز آشنا باشند، اما در نهایت استفاده درستی از این موضوع می‌برند که هم به نفع فرزند، خانواده و درنهایت جامعه منتهی می‌شود.

به یکدیگر احترام بگذارید

در خانواده‌ای که پدر و مادر مقتدر باشند و والدین اقتدار یکدیگر را خدشه دار نکنند، به طور قطع علاوه بر جاری و ساری بودن محبت بین اعضای خانواده و تربیت نکردن فرزندانی پرخاشگر و عصبی، خانواده دارای روابطی دینی می‌شود که در آن ضمن وجود گفتمان و ارتباط کلامی خوب و ارتباط عاطفی محکم، ابزار‌های روز و نوین نیز مورد استفاده تک تک اعضای خانواده قرار می‌گیرد و ارتباط حسنه بین اعضای خانواده مستحکم باقی می‌ماند.

حجت الاسلام قمرزاده بیان کرد: خانواده‌ای که در آن حرمت والدین حفظ شود و زن و شوهر متقابلا به هم احترام بگذارند و در جای مناسب از مهر و عطوفت و قوه قهریه‌ای که با حفظ متانت و ادبیات مناسب به کار گرفته می‌شود، استفاده کنند، به طورقطع فرزندان آن خانواده، در برابر آسیب‌های اجتماعی مقاوم‌تر هستند و کمتر دچار چالش‌هایی می‌شوند که دیگر خانواده‌ها از آن رنج می‌برند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->